Szilvalekváros hókifli
• A hókifli elkészítéséhez a lisztet egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a hideg vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót és a hideg tejfölt.
• A hókifli elkészítéséhez a lisztet egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a hideg vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót és a hideg tejfölt.
A piskóta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, robotgéppel eldolgozzuk.
A tészta készítése:
A mézes lapokhoz valókat gőz fölött tűlban felmelegítjük végén hozzá adjuk a lisztet.
A húsvéti fonott kalács elkészítéséhez egy mély tálban elmorzsolunk 3 evőkanálnyi lisztet a vajjal. Ezután beleszórjuk az élesztőt és a cukrot. A tejet kézmelegre langyosítjuk, hozzákeverjük a tojássárgájákat, majd a lisztes keverékre öntjük, és hozzáadjuk a sót.
Hozzávalók:
Tészta:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Az édes palacsinta az egész család kedvence. Nélküle elképzelhetetlenek a hétvégi reggelek. Nagyon sok lehetőség van, hogy milyen töltelékkel készítjük, az én családom a hagyományos verziót részesíti előnyben ami kakaós, lekváros, túrós és nutellás.
1.
A lisztet a porcukorral és a margarinnal elmorzsoljuk. Mélyedésbe ütjük a tojésok sárgáját, a sütőport és a nagy tejfölt. Ruganyos de nem ragacsos tésztát kell kapnunk. 4 lapot nyújtunk, mindegyik tetejáre citrom héját reszelünk. 180 fokon 5-6 percig sütjük.