Mézeskalács

2024.11.24

RÖGTÖN PUHA

Hozzávalók

Tészta:

  • 8 bögre liszt (pont 1 kg)
  • 2-2.5 bögre porcukor
  • 3 kk szódabikarbóna
  • 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 mézeskalácsos sütőpor (LIDL)
  • 40 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg méz
  • 5 tojás

Díszítés

  • 30 dkg porcukor
  • 3 tojás fehérje
  • 3 csepp ecet

Elkészítés


  1.  A mézeskalács elkészítéséhez elsőként a lisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a gőz fölött megolvasztott vajat, a mézet és a tojást. Átkeverjük, és kézzel egynemű tésztává gyúrjuk. Ruganyos tésztát kell kapnunk amit nem kell pihentetni.
  2. A mézeskalács tésztáját liszttel alaposan megszórt deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd karácsonyi kiszúrókkal (csillag, angyal, fenyőfa, csengettyű) tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
  3. A mézeskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel 10-15 perc alatt készre sütjük.
  4. Amint kihűltek, azonnal megkóstolhatjuk a mézeskalácsokat, amelyek azonnal puhák és omlósak. Lezárt dobozban hetekig puha marad. 
  5. Nagyon nagy adag, az első képen látható mennyiség lesz egy adagból!


    Nézd meg videón, hogyan készül a rögtön puha mézeskalács:
    https://youtu.be/8MB9sqpxRmY


.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el