Mimóza szelet

2024.11.30

Hozzávalók

Tészta:

  • 75 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 5 tojás sárgája
  • 1 sütőpor
  • 1 nagy tejföl

Krém:

  • 1 liter tej
  • 4 kanál liszt
  • 2 tejszín puding
  • 2-3 citrom leve
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 üveg barack lekvár

Elkészítés

1.
A lisztet a porcukorral és a margarinnal elmorzsoljuk. Mélyedésbe ütjük a tojésok sárgáját, a sütőport és a nagy tejfölt. Ruganyos de nem ragacsos tésztát kell kapnunk.  4 lapot nyújtunk, mindegyik tetejáre citrom héját reszelünk. 180 fokon 5-6 percig sütjük.

2.
2.5 dl tejből és 4 kanál lisztből sűrű fözőtt krémet készítünk. Teljesen kihűtjük. Addih 7,5 dl tejben megfózzük a 2 pudingot és belefacsarjuk a citrom levét., ezt a krémet is kihűtjük. A margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd mind a hátom krémet össze keverjük.

3.

A tetejét megszórjuk porcukorral de ha kísérletezni akarunk leírom a máz receptet is amit én egyszer már próbáltam de a családnak jobban bejött a porcukros változat.
30 dlg porcukrot 1.5 citrom levével robotgéppel 15 percig keverem és a legvégén 1 kanál forró víz+sárga ételfesték.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el