Mimóza szelet
Hozzávalók
Tészta:
- 75 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 5 tojás sárgája
- 1 sütőpor
- 1 nagy tejföl
Krém:
- 1 liter tej
- 4 kanál liszt
- 2 tejszín puding
- 2-3 citrom leve
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 üveg barack lekvár
Elkészítés
1.
A lisztet a porcukorral és a margarinnal elmorzsoljuk. Mélyedésbe ütjük a tojésok sárgáját, a sütőport és a nagy tejfölt. Ruganyos de nem ragacsos tésztát kell kapnunk. 4 lapot nyújtunk, mindegyik tetejáre citrom héját reszelünk. 180 fokon 5-6 percig sütjük.
2.
2.5 dl tejből és 4 kanál lisztből sűrű fözőtt krémet készítünk. Teljesen kihűtjük. Addih 7,5 dl tejben megfózzük a 2 pudingot és belefacsarjuk a citrom levét., ezt a krémet is kihűtjük. A margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd mind a hátom krémet össze keverjük.
3.
A tetejét megszórjuk porcukorral de ha kísérletezni akarunk leírom a máz receptet is amit én egyszer már próbáltam de a családnak jobban bejött a porcukros változat.
30 dlg porcukrot 1.5 citrom levével robotgéppel 15 percig keverem és a legvégén 1 kanál forró víz+sárga ételfesték.


