Szilvalekváros hókifli

2025.01.09
Hozzávalók: 

 50dkgliszt

25dkgvaj

7ekporcukor

2csomagvaníliás cukor

1csipetsó

20dkgtejföl

szilvalekvár


Elkészítése: 

 • A hókifli elkészítéséhez a lisztet egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a hideg vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót és a hideg tejfölt.

• A tésztát gyors mozdulatokkal összegyúrjuk vigyázva, hogy a hideg alapanyagok ne melegedjenek fel. Ezután az összegyúrt tésztát folpackba csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.

• A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vasatgságúra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral kiszaggatjuk.

• A kiszaggatott körök felét megkenjük szilvalekvárral, majd a töltelékre hajtjuk a körök másik felét, és kiflit formázunk belőlük.

• A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

• Ezután, ha picit hűltek a kiflik, meghempergetük mindet a porcukorban, és tálaljuk.





Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.